Ga naar de inhoud

Studenten

Een keuze voor de opleiding Software Developer bij het Friesland College in Leeuwarden is een keuze gericht op de toekomst. Van veel beroepsgroepen weten we niet of ze over 10 jaar nog bestaan. Wat betreft applicatieontwikkeling is hierover geen enkele twijfel. Toch moet ook een applicatieontwikkelaar zich realiseren dat er voortdurend dingen veranderen. Sommige programmeertalen die nu populair zijn, bestonden 20 jaar geleden nog niet. Andere talen die toen populair waren, worden amper nog gebruikt. Zelfstandig werken, eigen verantwoordelijkheid, een open mind en flexibiliteit zijn minstens zo belangrijk. Wij denken en weten uit ervaring dat je dit beroep vooral leert door er zo veel mogelijk praktisch (in de praktijk) mee aan de slag te gaan. Dit komt ook tot uiting in het onderwijsaanbod.

De opleiding Applicatieontwikkelaar is een niveau 4 opleiding. Als je het standaard leertraject volgt duurt de opleiding 3 jaar. Om mee te mogen doen aan de opleiding moet je beschikken over een diploma VMBO-kader (of hoger) of een MBI-diploma. Een overgangsbewijs van HAVO 3-4 of VWO 4-5 kan ook.

Waar naartoe?

Je ontwikkelt je tot allround programmeur waarbij je je kunt specialiseren als webdeveloper, gamedeveloper of desktop/standalone developer.

Zou jij je bij ons thuisvoelen?

Hou je er van om zelfstandig te werken binnen een team? Heb je voldoende drive en discipline om een taak uit te voeren? Ben je niet te beroerd om hulp te vragen als je vastloopt? Dan voel jij je wel thuis bij ons.