Ga naar de inhoud

Versnellen

Doordat je je eigen leerroute volgt, is de kans dat je de opleiding versneld doorloopt vrij groot. Dit wordt door de coaches ondersteund. In welke mate versnelling mogelijk is, wordt bepaald door een aantal aspecten.

Kennis en ervaring

Als je al ervaring hebt met programmeren, dan heb je een voorsprong. Samen met de coach en vakdocent onderzoek je waar je ongeveer staat en ga je op basis van de uitkomst de volgende stap(pen) in je leerroute bepalen.

Aanleg

Sommige mensen leren sneller dan andere. Als blijkt dat je het programmeren snel oppakt, kun je sneller door de opdrachten heen.

Werkhouding

Als je het overzicht van de opleiding bekijkt, dan zie je daarin onderdelen die met een kleur gemarkeerd zijn. Door te kijken naar de tijd die hiervoor nodig is, krijg je een beeld van de tijd die minimaal nodig is om de opleiding te voltooien.

In het geval je wilt versnellen door middel van vrijstellingen, dan moet je dit vooraf het studietraject goed aangeven. Hierbij zul je ook documenten ter bewijsvoering moeten aanleveren. 

Daarnaast kan het zijn dat een bepaald resultaat maar beperkt houdbaar is. Vraag hiernaar bij de intake of aan je coach bij de start van jouw traject.