Meteen naar de inhoud

Oriëntatie

Onze opleiding is opgedeeld in vier fasen. De eerste fase is de oriëntatie. In deze fase maak je kennis met verschillende gebieden van het vak. Je maakt kennis met programmeren en gaat onderzoeken of de opleiding bij je past. Daarnaast ontdek je waar je interesses binnen het vakgebied liggen. 

Je begint met het werken aan een tutorial aan de hand waarvan je een eenvoudig programma maakt of een eenvoudige opdracht. Als je hier klaar mee bent ga je in overleg met jouw coach bedenken waar je verder aan gaat werken. Dit kan een opdracht zijn of een andere (iets moeilijkere) tuto- rial. Het is ook mogelijk dat je zelf een project aan draagt waar je mee aan de slag gaat. De keuzes die je maakt zijn vooral afhankelijk van wat je al kan, waar je interesse ligt en hoe snel je leert. 

Er worden, in ieder geval tijdens de eerste 10 weken, een serie lessen aangeboden gericht op het programmeren. Tijdens deze programmeerlessen wordt aandacht besteed aan basisvaardigheden programmeren. Voor diegenen die dat willen is er na verloop van tijd de mogelijkheid om workshops, gericht op het maken van games, websites en mobile apps, te volgen. Afhankelijk van het tempo waarin je leert werk je langzamerhand toe naar het werken aan een opdracht voor één van de zogenaamde keuzedelen die door de opleiding aangeboden worden. Je kunt daar bijvoorbeeld denken aan ‘Basis programmeren van Games’ of ‘Frontend Development’. Het moment dat je ‘officieel’ begint met een eerste keuzedeel markeert ook de overgang naar de volgende fase.